Etsi
Kicka Leppänen

Kuka on Purento-koulutuksen takana?


Hei, olen Kirsti "Kicka" Leppänen!

Ihmisäänen moninaisuus on kiehtonut koko elämäni ajan. Työpolkuni on kulkenut monien eri vaiheiden kautta nuorisotyönohjaajakoulutuksen kautta musiikkiterapeutiksi sekä koulutettuna hierojana olen tehnyt Voice Massage™ -terapiaa yli kymmenen vuotta. Tiedon nälkä jatkui, ja 2003 aloitin opiskelut Tampereen yliopistossa (pääaineena oli puhetekniikka ja vokologia) Äänentutkimus ja –harjoittaminen veivät tutkimusmaailmaan ja opintojen edetessä avautui mahdollisuus väitöstutkimukseen, jossa selvitin erilaisten akustisten mittareiden avulla millainen naisopettajien ääni oli laadultaan ja kestävyydeltään sekä miten eri tukitoimenpiteet voisivat edistää äänihyvinvointia. Filosofian tohtoriksi valmistuin maaliskuussa 2012.

Vuosien työkokemus kliinisestä työstä ja pohdiskelut antoivat alkusysäyksen kuinka kliinistä kokemusta voisi hyödyntää omien asiakkaiden parhaaksi. Ihmisen kokonaisuus äänenkäyttäjänä, miten hän kannattelee kehoaan, kuinka keho resonoi puhuessa tai laulaessa tai miten pään asento vaikuttaa purennan ja leukojen toiminnan tasapainoon, hengityksen tasapaino kaikessa olemisessa.

Itseä kiinnosti ja kiinnostaa edelleen laaja-alainen kehon, äänen, hengityksen, kurkunpään sekä kielen toimintojen että faskioiden käsittelymahdollisuudet. Näin syntyi jo 10 vuotta täyttävä VoiceWell®-hoito.

Tällä hetkellä toimin VoiceWell-hoitajana VoiceWell-keskuksessa Tampereella sekä kouluttajana VoiceWell-hoitajille ja äänikurssilaisille sekä järjestän täydennyskoulutusta puheterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille manuaalisista hoito-otteista. Järjestän myös purentalihasten hoitoon liittyviä koulutuksia erityisesti koulutetuille hierojille ja hierojaksi opiskeleville.

Olet lämpimästi tervetullut Purento-koulutuksiin Tampereelle!

Voit lukea lisää minusta ja hoitopalveluistani kotisivuiltani www.voidis.fi.