Äänenhuolto
Purennan rentoutus | Helpompi hengitys

Ääni käheytyy, pettää eikä tunnu luotettavalta?
Kipua pään ja kasvojen alueella?
Narskuttelua ja päänsärkyä?

Moni meistä kärsii edellä mainituista haasteista työssä ja vapaa-ajalla:
Äänenkäytön haasteet ja purennan alueen oireilu ovat tyypillisiä oireita ja haittaavat hyvinvointiamme ja työkykyämme.

Verkkokursseillamme löydät apua näihin haasteisiin ja opit helpot itsehoito-ohjeet äänenhuoltoon ja rentoutumiseen.

Tutustu verkkokursseihimme:

Tutustu kouluttajaan
Kicka Leppänen

FT, vokologi, musiikkiterapeutti, koulutettu hieroja ja Purento®, VoiceWell® -menetelmien kehittäjä ja kouluttaja 

Ihmisäänen moninaisuus on kiehtonut minua koko elämäni ajan niin työssäni kuin harrastuksissani. Työpolkuni on kulkenut monien eri vaiheiden kautta nuorisotyönohjaajasta musiikkiterapeutiksi ja myöhemmin maisterista tohtoriksi. Filosofian tohtoriksi valmistuin maaliskuussa 2012. Koulutettuna hierojana olen tehnyt Voice Massage™ -terapiaa yli kymmenen vuoden ajan.

Uuden oppiminen ja itseni kehittäminen ovat aina olleet tekemiseni ytimessä, ja vuonna 2003 aloitinkin opinnot Tampereen yliopistossa pääaineenani puhetekniikka ja vokologia. Opinnot äänentutkimuksen ja -harjoittamisen parissa vastasivat intohimooni ja opintojen edetessä minulle avautui mahdollisuus väitöstutkimukseen, jossa selvitin erilaisten akustisten mittareiden avulla millainen naisopettajien ääni on laadultaan ja kestävyydeltään sekä miten eri tukitoimenpiteet voisivat edistää naisopettajien äänihyvinvointia.

Akateemisen tutkimuksen ohella olen kartuttanut vuosien työkokemuksen kliinisestä työstä hierojana ja tämä yhdistelmä antoikin alkusysäyksen pohdinnoilleni kuinka tutkimiani aiheita ja osaamistani voisi hyödyntää tehokkaasti myös manuaalisessa hoitotyössä. Ihminen on kiehtova kokonaisuus, siinä miten hän kannattelee kehoaan, ja kuinka keho resonoi puhuessa tai laulaessa, ja miten esimerkiksi pään asento voi vaikuttaa purennan ja leukojen toiminnan tasapainoon. Näistä teemoista kehittyi lopulta vuosien mittaan VoiceWell-hoitokokonaisuus, jota nykyään käytän päivittäisessä työssäni asiakkaiden kanssa. VoiceWell-hoitajakoulutus alkoi v.2009 ja Purento-monimuotokoulutus verkossa kehittyi koronavuosina ja tuota verkkokoulutusta kehitän edelleen. Aluksi mukana oli koulutettuja hierojia, myöhemmin puheterapeutteja ja nyt laajemmin kokonaisuus palvelee terapiatyötä tekeviä terveydenhuollon ammattilaisia.

Olet lämpimästi tervetullut kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviin hoitoihini sekä koulutuksiini oppimaan lisää kiehtovasta kehon- ja äänenhuollon maailmasta!

Toimin VoiceWell-hoitajana ja -kouluttajana Tampereella VoiceWell-keskuksessa. Lisäksi järjestän täydennyskoulutusta puheterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille manuaalisista hoito-otteista sekä purentalihasten hoitoon liittyviä koulutuksia erityisesti koulutetuille hierojille ja hierojaksi opiskeleville.

Lue lisää ja tutustu muihin palveluihini www.voidis.fi / www.voicewell.fi

Tilaus- ja peruutusehdot

Kurssi maksetaan kokonaan tilauksen yhteydessä ja saat heti pääsyn kurssialustalle. Kunkin kurssin sivulla on mainittu kurssikohtainen käyttöaika eli kauanko sinulla on pääsy verkkoalustallemme ja mahdollisuus käyttää verkkomateriaaleja. Käyttöaika alkaa heti kurssin maksupäivästä.